Menu
Your Cart

Honfleur, bu Normandiya şehri kesinlikle sizi şaşırtacak!

Honfleur, bu Normandiya şehri kesinlikle sizi şaşırtacak!

Honfleur, bu Normandiya şehri kesinlikle sizi şaşırtacak!

Kuzey Fransa'nın Normandiya bölgesindeki Calvados bölümünde, Sen Nehrinin İngiliz Kanalı ile buluştuğu haliçte yer alan büyüleyici bir şehirdir. 16. ve 18. Yüzyıllara ait mimari yapıları ile eski liman bölgesi olan “Vieux Bassin”, Claude Monet, Eugene Boudin, Gustave Courbet ve Johan Jongkind gibi önemli sanatçılara ilham kaynağı olmuştur.

En önemli yapıları arasında 15. Yüzyıla ait tonozlu ahşap bir yapı olan St. Catherine Kilisesi şehirde birkaç saat geçirseniz bile kaçırmamanız gereken Honfleur'un ana anıtıdır. Yüzyıl Savaşı sırasında yıkılan bir taş kilisenin yerine 15. yüzyılda inşa edilen Saint Catherine Kilisesi, yakındaki ormandan toplanan ağaçlardan inşa edilmiştir ve Fransa'nın en büyük ahşap kilisesidir.

Ayrıca Honfleur'a bakan 17. Yüzyıldan kalma Notre Dame de Grace şapeli de görülmeye değerdir. Eğer zamanınız olursa; Honfleur'un kalbinde, yağmur ormanlarının ekosistemini yeniden yaratmayı amaçlayan ayrıcalıklı bir yer olan, yaklaşık 800 m2'lik bir serada 10 kuş ve 60 kelebek türüne ev sahipliği yapan nadir ve tropikal örnekleri gözlemlemek için eşsiz bir doğa harikası olan Naturospace’i de görmeden dönmeyin. İyi korunmuş bereketli bir bitki örtüsünde çeşitli tırtıl türlerinin yanı sıra krizalitleri bile görebilirsiniz. Ve eğer şanslı gününüzse, bir kelebeğin doğumunu canlı olarak görebilirsiniz!

1000 yıldan fazla bir geçmişe sahip bu şehri, eğer orta çağ mimarisini seviyorsanız mutlaka görülmeye değerdir. Honfleur'u ziyaret etmek, Arnavut kaldırımlı sokakları, yarı ahşap evleri, küçük tipik limanı ve eski balıkçı tekneleri ile güzel bir kasaba keşfetmek demektir. Bu Normandiya şehri kesinlikle sizi şaşırtacak!

250