Menu
Your Cart

Boppard, Pinot Noir şarabı ile ün salmıştır.

Boppard, Pinot Noir şarabı ile ün salmıştır.

Boppard, Pinot Noir şarabı ile ün salmıştır.

Ren Vadisinde UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bir kasaba ve şarap üretim merkezidir. Özellikle Pinot Noir şarabı ile ün salmıştır. Ünlü şarapları 643 yılında Romalılar döneminde başlamıştır. Bugün ise bölge 75 hektarlık üzüm bağlarına sahiptir. Aslında Orta Ren'deki en büyük şarap üretim merkezidir. Muhteşem nehir manzarası, yürüyüş parkurları, vadi boyunca uzanan üzüm bağları ve eski şehir meydanı ile bozulmamış doğasında sakin ve huzurlu atmosferi sizi kendine hayran bırakacak. Bu küçük Ren Vadisi kasabasını bir Ren Nehri turunda bizimle keşfedebilirsiniz.

Seyahatinizde, nehrin yanında mükemmel bir konuma sahip olan 13. yüzyıldan kalma Electorial Castle veya “Eski Kale”yi ziyaret etmeyi unutmayın. Eski zamanlarda geçen teknelerden vergi toplamaktan sorumlu olan kale, daha sonraki yüzyıllarda bir hastane, hapishane ve bir polis merkezi olarak da hizmet vermiştir. Ziyaretiniz esnasında kalenin içlerini gezebilir ve içeride bulunan ilginç Boppard Müzesi ve Thonet Müzesi'ni de görebilirsiniz.

Eğer gerçek bir şarap uzmanıysanız, şehirdeki 200 yıllık Weinhaus Heilig Kepçe tavernalarını kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Ayrıca, sonbaharda kendinizi Boppard'da bulursanız, şarap festivaline katılma imkanı bulabilirsiniz.

250