Menu
Your Cart

Orta Ren Vadisinin giriş kapısı Koblenz

Orta Ren Vadisinin giriş kapısı Koblenz

Orta Ren Vadisinin giriş kapısı Koblenz

Ren'in her iki kıyısında yer alan ve Avrupa’nın 2 önemli nehri Ren ve Mosel’in birleştiği noktada yer alan bir Alman şehridir. Koblenz, MÖ 8 civarında Drusus tarafından bir Roma şehri olarak kurulmuştu. Adı, Latince “confluent” kelimesinden türeyerek iki ırmağın "izdiham" anlamına gelen kelimeden kaynaklanmaktadır. Yüzyıllar boyunca önemli bir savunma ve ekonomi merkezi olmuştur.

Ren'in doğu kıyısında Koblenz'den 118 metre yükseklikte bulunan Ehrenbreitstein kalesi ve eski şehrin kalbinde stratejik önemi olan her 2 nehrin de manzarasına hakim Konstantin Kalesi görülmesi gereken yerlerdendir. Koblenz aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası olan "Oberes Mittelrheintal" yani Yukarı Orta Ren Vadisinin de giriş kapısıdır.

Yıl boyu düzenlenen Ren Nehri turları ile Koblenz’de harika zaman geçirme imkanı bulabilirsiniz. Yapacağınız seyahatte, görkemli eski saraylardan Almanya'nın en eski kiliselerinden bazılarına kadar, keşfedilmesi gereken iyi korunmuş tarihi cazibe merkezlerine de ziyaret etme imkanı bulacaksınız. Yılın her dönemi hareketli olan Koblenz’de Noel zamanı Jesuitenplatz ve Gorresplatz Pazar meydanlarını ziyaret etmeyi unutmayın. 

250