Menu
Your Cart

Mosel Nehri Vadisinin en romantik şehri Cochem

Mosel Nehri Vadisinin en romantik şehri Cochem

Mosel Nehri Vadisinin en romantik şehri Cochem

Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletindeki Cochem-Zell bölgesindeki en büyük şehirdir. 5.000'in üzerinde nüfusu vardır. Mosel Nehri Vadisinin en romantik şehridir. Cochem, sadece dar sokakları ve virajlı sokakları nedeniyle değil, tipik arduaz çatıları, tarihi pazar yeri ile sevgiyle restore edilmiş yarı ahşap evleri, aynı zamanda orta çağ şehir kapıları, kiliseleri nedeniyle görülmeye değer manzaralara sahiptir. Bölgeye yapacağınız bir seyahatte şarap yetiştiricileri ve yerel restoranları ziyaret ederek mükemmel Riesling şaraplarının tadına bakmanızı tavsiye ederiz.
Cochem denince akla ilk gelen şehrin yukarısında bir kaya üzerinde yer alan Reichsburg Şatosudur. Sivri kuleleri ve siperleri ile insanı adeta bir masalın içinde gibi hissettiren bu şatodan Cochem’in ve Mosel Vadisinin eşsiz manzarasına hayran kalacaksınız. Reichsburg Şatosu’nun bir diğer önemli özelliği de tamamen yıkıldıktan sonra orijinal tarzında yeniden inşa edilmesidir.

Yılın herhangi bir zamanında yıl boyunca düzenlenen Ren veya Mosel Nehir turlarından birinde Akdeniz iklimine sahip Cochem’i ziyaret edebilir, Almanya Orta çağına ait mimarinin içinde siz de bu masalın kahramanı olabilirsiniz. 

250