Menu
Your Cart

Porto, Douro Nehrine açılan bir kitap gibidir.

Porto, Douro Nehrine açılan bir kitap gibidir.

Porto, Douro Nehrine açılan bir kitap gibidir.

Portekiz'in kuzeybatısında görkemli köprüleri ve şarap üretimi ile tanınan, Douro Nehrinin yıldızı bir sahil kentidir. Orta çağ döneminden kalma Ribeira bölgesinde dar ve dik Arnavut kaldırımlı sokakları, hiç bozulmamış mimarisi ve hareketli kafeleri ile şehir neredeyse 24 saat yaşamaktadır.

Süslü ve yaldızlı oymaları ile ünlü barok mimarisinin izlerini taşıyan “Sao Francisco Kilisesi” Porto’nun en önemli yapılarından biridir. 19. yüzyıldan kalma eski borsa sarayı olan görkemli “Palacio de Bolsa”, potansiyel Avrupalı yatırımcıları etkilemek için inşa edilmiştir.

Katılacağınız bir Douro Nehri seyahatinde; Miragaia, Ribeira ve Massarelos'un engebeli arka sokaklarında kaybolabilir, Pedro Lemos, Ricardo Costa, Rui Paula ve Jose Avillez gibi ünlü şeflerin hazırladığı gurme lezzetlerin tadına Douro'dan kaliteli şaraplar veya bölgenin tipik Vinho Verde şarabı eşliğinde bakabilir, orta çağ mimarisini yürüyerek keşfedebilirsiniz.

Porto'nun spesiyallerinden biri olan “Francesinha”’ı (eritilmiş peynirle kaplı jambon, sosis ve biftek içeren bir sandviç) denemeden, Ulusal Sanat Müzesini ve Porto Şarap Müzesini de görmeden dönmeyin deriz.

Porto, Douro Nehrine açılan bir kitap gibidir. Zengin tarihine, gurme lezzetlerine, şarabının tadına, labirenti andıran sokaklarına ve eşsiz manzaralarına hayran kalacaksınız.

250