Menu
Your Cart

Aswan, Nil'in muhteşem manzarasını sunar

Aswan, Nil'in muhteşem manzarasını sunar

Aswan, Nil'in muhteşem manzarasını sunar

Nil Nehri üzerinde palmiye ağaçları ve tropik bitkilerle kaplı zümrüt adaların bulunduğu yer olan Aswan şehri, antik çağlardan beri Güney Mısır’ın stratejik ve ticari geçidi olmuştur. İkliminin de olağanüstü dinlendirici ve gençleştirici özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Aswan Barajı yakınındaki Agilkia Adası'nda “Philae Tapınak kompleksi” gibi önemli arkeolojik alanlar içerir. Philae'nin kalıntıları arasında MÖ.4. yüzyıla tarihlenen sütunlu “Isis Tapınağı” bulunmaktadır. Filistin Adası, Üçüncü Hanedan'dan Khnum Tapınağı'nı tutar.

Eski zamanlarda Nubia'ya karşı askeri bir garnizon kasabası olan Aswan taş ocakları, birçok heykel ve dikilitaş için kullanılan graniti sağlamıştır. Aswan’da görülecek çok şey vardır, ama acele edecek bir yer değildir. Nil Nehri kıyısındaki Renkli Nubia köylerini katılacağınız bir Nehir turunda gözlemlemek mümkündür.

Tüm zamanların en sevdiği kış destinasyonu olarak kabul edilir. Aswan, Nil'in muhteşem manzarasını sunar ve Nil Nehri turlarında harika bir başlangıç veya bitiş noktasıdır. Her yıl Ekim ve Nisan ayları arasında düzenlenen bir Nehri Turuna katılarak; Philae tapınağına yelken açabilir, Agha Khan Mozolesi'ni ziyaret edebilir, Nubian müziğinin tadını çıkarabilirsiniz. Aswan Çarşısı'ndan veya yerel satıcılardan Nubia kültürünü yansıtan baharatlar, kına dövmeleri, hediyelik eşyalar ve Afrika el yapımı ürünler almayı unutmayın.

250