Menu
Your Cart

Cordoba, Avrupa’nın en büyük ve kültürlü şehirlerinden biridir.

Cordoba, Avrupa’nın en büyük ve kültürlü şehirlerinden biridir.

Cordoba, Avrupa’nın en büyük ve kültürlü şehirlerinden biridir.

Endülüs'ün güney İspanyol bölgesinde yer alan şehir, Orta Çağ’da önemli bir Roma şehri ve büyük bir İslam merkeziydi. Binlerce yıldan daha önce gelişen dünyevi, sofistike kültürün bir sembolü olan Cordoba, Avrupa’nın en büyük ve kültürlü şehirlerinden biridir.

Sütunlu bir dua salonu ve eski Bizans mozaikleri bulunan M.S. 784'ten kalma muazzam bir cami ve Dünyanın en büyük İslami binalarından biri olan “La Mezquita” tarafından bilinir.

Ancak bugünkü Cordoba şehri elbette ki Mezquita'dan çok daha fazlasıdır. Her yıl binlerce ziyaretçisine mükemmel restoranlar ve barları, Mezquita'nın hemen çevresindeki şatafatlı bölgeleri, orta çağ kentinin demir balkonlu taş evlerini, doğasını ve İspanyol kültürünü deneyimleme fırsatı vermektedir.

Cordoba'yı ziyaret ederken görülmesi gereken diğer bir anıt ise Alcazar’dır. Yapacağınız bir ziyarette Alcazar’ın 4 kulesinden birine çıkarak şehrin eşsiz manzarasının keyfini sürebilirsiniz. Alcazar ziyaretinizde, 1570 yılında atlara hayranlığı ile bilinen Kral 2.Felipe tarafından kurulan kraliyet ahırlarını ziyaret etmeden ve Endülüs bölgesinin en iyi at ırkları ile düzenlenen bir at gösterisine katılmadan dönmemenizi tavsiye ederiz.

250