Menu
Your Cart

Antik çağın tüm gizemini Kahire'de keşfedebilirsiniz.

Antik çağın tüm gizemini Kahire'de keşfedebilirsiniz.

Antik çağın tüm gizemini Kahire'de keşfedebilirsiniz.

Dünyanın en büyük 19. Ve dünyanın en kalabalık şehirlerinden Kahire, Mısır'ın başkentidir ve Nil Nehri üzerinde bulunur. Tahrir Meydanı, Mısır Müzesi, kraliyet mumyaları, Kral Tutankhamun eserleri, Giza Piramitleri ile antik çağın tüm gizemini bu şehirde keşfedebilirsiniz.

MS 969'da kurulan modern Kahire, Nil Nehri'nin hemen karşısında bulunan 4.500 yıllık geçmişe sahip piramitlere kıyasla yeni bir imaj sergilemektedir. Ancak şehir, Osmanlı ve İngilizlerin işgalleri ve ülkenin gidişatını değiştiren devrimler de dahil olmak üzere tarihten kendi payını almıştır.

Yapacağınız bir seyahatte eski ve yeni tarihi tek çatıda toplamış olan dünyanın en büyük müzelerinden biri olan Kahire Müzesini ziyaret edebilir, Mısır Uygarlığının hazinelerinde efsanevi bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Khan el Khalili Çarşısında naneli çayın tadına bakmadan, 4500 yıllık geçmişe sahip Giza Piramitlerini görmeden, Tahrir Meydanında alışveriş yapmadan, M.S. 972 yılında yapılan Al-Azhar Camii’ni görmeden, Eski Kahire bölgesinin sokaklarında kaybolmadan dönmeyin deriz. 7’den 70’e tüm seyahat severlerin listesinin en başında ziyaret edilmesi gereken şehirlerden biridir Kahire.

  • Ali Can / 10.03.2021

    Gerçekten büyüleyici bir geçmişe sahip.

250