Menu
Your Cart

''Papalar Şehri” lakaplı Avignon zengin bir tarihe sahip.

''Papalar Şehri” lakaplı Avignon zengin bir tarihe sahip.

''Papalar Şehri” lakaplı Avignon zengin bir tarihe sahip.

Fransa'nın güneydoğusunda Provence bölgesinde bulunan Avignon, Rhone Nehri üzerinde yer almaktadır. “Papalar Şehri” lakaplı bu şehir, zengin bir tarihe ve kültürel hayata sahiptir ve Provence geziniz için mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Avignon, tarihi tarafına ek olarak, her yıl Temmuz ayında düzenlenen ünlü çağdaş tiyatro festivali ile dünya çapında tanınmaktadır.

14. yüzyıla kadar uzanan yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki antik orta çağ surları ile çevrili tarihli şehir merkezi, şehrin amblemi ve orta çağın Hıristiyanlık dünyasında Avignon'un önemini yansıtan “Papalar Sarayı”, piskoposluk binaları ve Unesco Dünya mirası listesinde yer alan 12. Yüzyılda inşa edilen “Saint Benezet Köprüsü”, 1150 yılında Provence Romanesk tarzında inşa edilen “Notre-Dame Doms Katedrali” yapacağınız bir Avignon seyahatinde kaçırmamanız gerekenlerdir.

Bir portreyi andıran manzaralar ve şehir surları içindeki orta çağı yansıtan sokakları dolaşırken burada zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Rönesans döneminden kalma özel konaklar, Rhone Nehri boyunca uzanan üzüm bağları, yerel aileler tarafından işletilen birinci sınıf restoranlar, Dünya ve Fransız mutfağından gurme lezzetler, Michelin yıldızlı en büyük şeflerin cazibeli ve lezzetli sunumları ve deneyimleyeceklerinizden sadece bazıları.

250